Hammer 940x116

Megkezdődnek a BL-küzdelmek a tekézőknél

2017.11.24.
(0 szavazat)
Szerző 

A hétvégén megkezdődnek a küzdelmek a teke Bajnokok Ligájában. A legrangosabb sorozatban három magyar csapat érdekelt. A nőknél a Rákoshegyi VSE, a férfiaknál pedig az Alabárdos Szegedi TE és a Zalaegerszegi TK lép pályára.

teke kep

A szombati nyolcaddöntőkben csak a férficsapatok játszanak, a Rákoshegy ugyanis erőnyerő, így csak a negyeddöntőben kapcsolódik be a küzdelmekbe. A vasutas csapat ellenfele a Sankt Pölten (osztrák) – Celje (szlovén) párharc győztese lesz.

A férfiaknál hazai pályán kezdenek a zalaiak. A Zalaegerszegi TK a Sankt Pöltennel csap össze, míg a Szeged a horvát Split vendége lesz a nyolcaddöntő első felvonásán.

A visszavágókat december 9-én rendezik meg.  A tavalyi kiírásban csak a Szeged jutott be a BL négyes döntőjébe, ahol végül ezüstérmet szerzett.

 • Együtt messzebb gurítunk!

  Együtt messzebb gurítunk!

  Új bizottság kezdte meg munkáját a magyar teke sportban – tudtuk meg Pintyőke Marcelltől, a Magyar Teke Szövetség elnökétől.

  „Már a bizottság neve is magáért beszél, célunk, hogy a teke sport legaktívabb résztvevői, a játékosok tapasztalataikkal, meglátásaikkal és szakmai véleményükkel segítsék a magyar teke sport fenntartható és eredményes jövőépítését” – mondta az elnök.

  A Játékos Bizottság élére az elnökség a Répcelaki SE játékosát, a válogatott oszlopos tagját, Zalpetán Zsombort kérte fel, aki azon túl, hogy a világ egyik legjobb tekézője, meglátásaival és transzparens gondolkodásmódjával képes új értéket teremteni a sportág vezetése és a játékosok között.

  A Játékos Bizottság tagjai:

  -          Szabó Mónika (FTC, női Szuperliga)

  -          Farkas Imre (Sárvári Kinizsi SE-Kékgolyó, NB II)

  -          Molnár László (Vilati Eger SE, NB I)

   

Top