Hammer 940x116

Kedves gyerekek, ezt felügyelet nélkül ne próbáljátok ki, mert veszélyes lehet!

2013.04.22.
(0 szavazat)
Szerző 
Egy elszánt csapat átértékelte a "vad" víz fogalmát. Az extrém sport fotós és a profi kajakosok testközelből fotóztak egy vulkáni folyamot. Elképesztő felvételek.

Alexandre Socci, az extrém sportok fotós Pedro Oliva profi kajakossal és csapatával új szintre emelte az eleve extrém sportok közé számító vadvízi evezést.

A csapat eredetileg az Hawaiin található aktív Kilauea vulkán közelében szeretett volna néhány percnyi videó felvételt készíteni egy brazil tv műsor számára, mert itt a napfelkelte és a csordogáló láva nagyon egyedi fényviszonyokat kölcsönzött volna.

A kajakos Pedro viszont egyszer csak úgy döntött, hogy beleveti magát a dolgok közepébe, és a lávafolyam közvetlen közelébe evezett. Hamarosan a csapat többi tagja is csatlakozott hozzá, így elképesztő felvételek lettek a vakmerő mutatvány eredményei.Pedro elmesélte, hogy szeretett volna olyan felvételeket is, ahol a csöpögő lávával a háta mögött ő a vízben úszkál, de ez a közel 90 fokra felhevült vízben lehetetlen volt, főleg mivel a víz felszínén mindenhol izzó láva foltok lebegtek. A kajakok így is sok helyen felhólyagosodtak az extrém körülmények között, sőt mintegy intő jelként az egyik evezőlapát is elkapott egy nagyobb darab kőzetolvadékot.A csapat szeretné rá felhívni mindenki figyelmét, hogy remélik a képek alapján senki nem gondolja, hogy az efféle extrém evezés biztonságos lenne, mert a legkevésbé sem az.

Forrás: haerdekel.hu

Top