Hammer 940x116

Cipők, deszkák, filmek, fotók - egy deszkás februárja

2013.02.25.
(0 szavazat)
Szerző 
Silas Baxter-Neal-re nagyon sűrű időszak köszöntött. Befejezte a Perpetual Motion 25-t. Trükkjeivel szerepel a Transworld kisfilmben, megérkezett a Silas Pro II. az Adidastól, amit rögtön el is kezdett népszerűsíteni Tokyo-ban, ahonnan egy videóval is jelentkezett. Interjút adott, tavasz-köszöntő fotósorozatot csinált.
Silas Baxter-Neal 2007-ben tűnt fel a profik színpadán, amikor a TransWorld az év újoncának választotta, 2008 a Trasher Magazin már mint az év deszkásáról számolt be róla. Az Oregonból induló gördeszkás hamarosan a Habitat videóinak sztárja lett kemény utcai stílusával. És úgy tűik, azóta sem állt meg. 

Még alig jelentették be, hogy elkészült a TransWorld 25. Perpetual Motion videója, ő máris Tokyo-ból küldi videóját. A CCs atlétája oda látogatott ugyanis, hogy a gyártósorról frissen lekerült új Adidas skate cipő szériáját népszerűsítse, no meg, hogy bevegye a japán nagyváros utcáit barátaival:És a színfalak mögött is találkozhatunk vele a CSS friss videóján:A Washington államból, Oregonból érkezett CCS atlétát barátai úgy ismerik, mint aki mindenféle eszközben egy jó trükklehetőség kellékét látja.

" Silas lenyűgöző, A srác nem igazán próbál bizonyítani semmit, Csak gördeszkázik. Újra és újra elkápráztat, akárhányszor csak látom. Amikor először szerepelt Habitat filmben, mind láttuk, hogy lenyűgöző lesz, de sokszor egyszerűen csak őrült. Természet adta tehetsége van a gördeszkázáshoz" – mutatja be csapattársát Fred Gall a TransWorld Skateboard Magazin honlapján.

Egyébként a TransWorld a márciusi premier előtt még közzétett egy kapcsolódó kisfilmet, arról az öt trükkről, amit még a 25. PM-ben sem láthatunk:A tavalyi nyári portland-i lazulás után, amikor is a saját projektjeivel foglalkozhatott, a CCS sem hagyta most pihenni riderét: Arto Saari profi fotós rider kísérte ki Venice Beach Skateparkba, 

a tavaszváró borítósorozathoz. Mostani élményeiről interjúban adott számot a CCS honlapján.

Hogy milyen volt dolgozni Arto-val? Elég őrületes. Kicsit furcsán éreztem magam, lévén, hogy ő is deszkás volt, én úgy nőttem fel, hogy figyeltem őt. Így elég vicces volt most a dolgok másik oldalán látni. Nagyon érett srác, enyhítette számomra ahajtást. Vicces volt, mert úgy éreztem, hogy neki kéne az ollie-t csinálnia, így aztán sokkal jobban csináltam meg, mint ahogyan én azt valójában tudom.

Még nem láttam más deszkás témájú képeti, de a neten találkoztam már más munkáival, amik lóriásiak. Jó fotós, az biztos, jó szeme van hozzá.

A TransWorld videós csapattal is nagyon élvezte a munkát.

Brennan Conroy-jal forgatott eddig többször - Habitat filmeken dolgoztak. Elég könnyű volt persze összehozni a közös munkát, mivel Conroy is portland-i. A Perpetual Motion-os bandát Tom Remillard-on kívül már korábban is ismerte. 

John-t kölyökkorunk óta ismerem, sokfelé túráztunk együtt - Japánban például. Jó móka lesz újra vele korizni. Julian pedig eljött egy hétre Portland-be, hogy John Hollan-del forgasson. Hihetetlenül fiatal volt még akkor, de teljesen kinőtte magát. Jimmy-vel is deszkáztunk már néhányszor.

Viszont TransWorld túrára most megy először. A következő hónapban megyek Miamiba kapok ott egy apartmant, körülbelül tíz napra. Utána pedig irány Los Angeles, ahol John Holland-del találkozik egy következő film miatt, amit vagy ott, vagy San Francisco-ban forgatnak majd..

... és hogy utána mi lesz? Sose bízz a majákban:) Nem fogadtam meg semmit 2013-ra, próbálok annyit deszkázni, amennyit csak lehet, és dolgozni ezen a videón. Aztán, amikor majd befejeztem ezt a projektet, lehet, hogy tartok egy lélegzetvételnyi szünetet, mielőtt belefogok a következőbe...
  Top